četvrtak, 30. listopada 2014.

Nevidljiva ortodoncija - Orthocaps

Nevidljiva ortodoncija je kompjuterizirana vođena ortodoncija velike preciznosti. Čine je prozirne udlage-alignere koje pacijent nosi 24 h dnevno osim kada pije, jede ili ide na neki bitan sastanak. Zato je to idealno rješenje za ljude koji su stalno aktivni u javnosti i nisu u mogućnosti nositi fiksni ortodontski aparatić.





Taj sustav mogu primjenjivati svi stomatolozi u svijetu koji nakon edukacije dobiju certifikat i na taj način postaju Orthocaps terapeuti. Invisalign je gotovo identičan američki sustav koji također mogu koristiti stomatolozi koji ne moraju biti ortodonti. „Odluku o tome dali se određeni slučaj može tretirati Orthocaps sustavom donosi se u sjedištu tvrtke u Njemačkoj na temelju modela i fotografija. Stomatolog također dobiva sve upute o tretiranju određenog pacijenta i može u svakom trenutku kontaktirati bazu u Njemačkoj ako se pojavi neki problem. Za pacijenta je vrlo praktično i to što mu Orthocaps terapeut koji posjeduje certifikat u svojoj ordinaciji može pokazati vizualnu simulaciju njegova slučaja uz pomoć 3D programa“.



Orthocaps prozirni aparatići nose se 24 sata dnevno, osim kad pacijent jede ili pije sve osim vode koja ne boji i ne uništava prozirne udlage. „Prozirna navlakica za zube može se skinuti kada pacijent ima neku važnu obavezu ili izlazak tako da su one idealno rješenje za poznate osobe ili ljude kojima je povremeno nekoliko sati važno da nemaju ništa na zubima. Mogu se skinuti i zbog nekog važnog sastanka što predstavlja veliku prednost ovakvih sustava ortodoncije koji su uz to i jako ugodni za nošenje, a sugovornik vrlo teško može primjetiti da imate išta na zubima. “Nevidljiva“ se ortodoncija primjenjuje kod nešto blažih ortodonskih anomalija položaja zubi i čeljusti iako je iskustvo proizvođača pokazalo da se mogu primjenjivati u 80 posto ortodonskih slučajeva. Ipak, pored puno prednosti i odličnih rezultata osobno bih teže slučajeve uvijek prepustila ortodontu i klasičnoj terapiji s estetskim bravicama, kaže Tatjana Knego. Sustav ortodoncije prozirnim alignerima idealan je za slučajeve recidiva odnosno kad je nakon klasične ortodoncije došlo do ponovnih pomaka. 

Nema komentara:

Objavi komentar